http://anime.atrip.sk/   http://www.atrip.sk/
Gakusen toshi Asterisk (obrázok, 208 kB)
(10:40 25. októbra 2015)

Po veľkom nešťastí v minulom storočí (zvanom ‚Invertia‘) sa svet výrazne zmenil. Moc sa tiež presunula na iný typ vlády. Rovnako sa zmenila morálka. Invertia však priniesla aj nové možnosti. Konkrétne je tu nový druh ľudí, ktorý majú špeciálne schopnosti. Základom „zábavy“ v tomto svete sú súboje týchto ľudí zvané Asterisk.

Hlavný hrdina má samozrejme super schopnosti. Jeho prvé stretnutie s hlavnou hrdinkou (mimochodom princeznou so vzácnou schopnosťou) sa však uskutoční v nevhodnej chvíli (akurát sa oblieka). Takže v zápätí nasleduje aj prvý súboj na život a na smrť o česť. Aj napriek tomuto nešťastnému stretnutiu sa z nich stanú dobrý priatelia a nie je to len preto, že ju zachráni pred útokom nejakého zbabelca počas ich vzájomného súboja. Samozrejme je tu viac postáv. Predsedníčka študentskej rady, ktorá rada rada manipuluje ľudí a nesmieme zabudnúť ani na kamarátku z detstva. Isté je toľko, že táto kombinácia sa postará o zábavu. Ale toto je skôr dramatický seriál, takže sa dozvieme aj to, že nie je ľahké byť nadanou princeznou. V seriály sú aj intrigy, násilie a zrejme aj smrť v priamom prenose (veď ani morálka už nie je to čo to bývavalo).

Spracovanie (po technickej aj príbehovej stránke) je vcelku dobré. Knihy som nečítal, tak to neviem porovnať s originálom. Zatiaľ tomu ale nie je veľa čo vytknúť. Ak však niekto čaká/potrebuje potoky krvi, tak toto nie je seriál pre neho.

Odkazy z iných titulov: Rakudai kishi no Cavalry

Späť na zoznam

Iné anime stránky:

Xagnam banner (small)

AnimeXPO banner (small)

Anime-Team RIP 2013

manga.sk RIP 2013




 © 2007-2008 Julo, powered by ATRIP