http://anime.atrip.sk/   http://www.atrip.sk/
Golden Time
(7:26 27. októbra 2013)

Banri Tada (rozprávač príbehu) prišiel do Tokia na univerzitu, no už v prvý deň mešká. Je tak neschopný a ani nevie trafiť na internát, tak začne „extrémne nenápadne“ sledovať náhodné dievčatá. Ako sa dalo čakať, vypomstí sa mu to, ale ináč ako som pôvodne čakal. Pri tomto sledovaní stretne nového spolužiaka. Mitsuo je síce z Tokia, ale uteká pred Kouko. V zápätí obaja stretnú čarokrásnu Kouko. Tá Mitsua pekne vyfliaska ružami ako blahoželanie ku prijatiu na univerzitu. Nedá sa však povedať, že je zlomyseľná (z ruží odstránila tŕne). Jednoducho sa len nevie ovládnuť. Kouko je takmer dokonalá. Nie je len krásna a múdra, ale aj bohatá. Jej jediný problém je, že je posadnutá svojim plánom šťastnej budúcnosti, do ktorého patrí aj Mitsuo, aj keď on tam vôbec nechce byť (on ju berie ako pohromu s ktorou spolunažíva už od ranného detstva).

Autorkou knihy, podľa ktorej je toto anime, je Yuyuko Takemia. To je zároveň aj najväčší problém tohto seriálu. Yuyuko je extrémistka; teda presnejšie povedané autorka, ktorá veci dotiahne do extrému (samozrejme v rámci reality; túto sezónu máme aj nereálne extrémy). Či už postavy, alebo jednotlivé udalosti sú hyperbolizované. Napríklad nábor študentov do jednotlivých záujmových krúžkov je dobrým príkladom. A to nehovorím o výlete (epizóda 3). Pôvodne som síce myslel, že po tretej časti to zabalím, ale... Tvorcovia seriálu však vedia, ako upútať pozornosť diváka. Epizódy končia tak, aby vo mne vzplanul požiar zvedavosti. Po pozretí štvrtej časti sa už konečne vyjasnili nejaké spojitosti. Pozorný divák určite odhalí časť príbehu (resp. niečo z minulosti postáv) skôr, ako to sami povedia. Najhoršie však je, že sa tu (až veľmi veľmi často) objavujú pasáže, ktoré by som najradšej vynechal (teda kde som mal sto chutí prerušiť pozeranie; aj keď... nie sú úplne zbytočné). Okrem toho čím ďalej tým viac po dopozeraní seriálu zostáva nepríjemná pachuť.

Ale aby som len nenadával. Najlepšia vec v tomto seriáli jednoznačne je Yui Horie ako hlas Kouko a speváčka oboch zvučiek. Navyše po dlhom čase konečne v normálnom štýle, aký sa mi u nej najviac páči (ale len v anime, videoklip ma vôbec nechytil) a nie tie techno verzie ako bolo zvykom už dlhšie obdobie. Na záver ešte malý postreh. V prvej časti sa objavila aj Slečna Čiernobiela, ktorá má túto sezónu aj vlastné anime. Pri pozeraní ukážok som mal pocit, že som tam zazrel videl Nanu z rovnomenného anime. Vyzerá to tak, že je to naozaj ona (resp. aspoň narážka na ňu), aj keď jej prítomnosť v tomto anime je trochu prekvapivá.

Späť na zoznam

Iné anime stránky:

Xagnam banner (small)

AnimeXPO banner (small)

Anime-Team RIP 2013

manga.sk RIP 2013




 © 2007-2008 Julo, powered by ATRIP