http://anime.atrip.sk/   http://www.atrip.sk/
Kino no tabi: The Beautiful World (obrázok, 187 kB)
(17:01 6. októbra 2017)

Po dlhých rokoch je tu pokračovanie dobrudružstiev Kino a Hermesa, jej hovoriacej motorky. Prvá epizóda tejto série začína a končí začiatkom a koncom prvej knihy (v rovnakom poradí ako boli v knihe). Obsahom je ale príbeh z piatej knihy (ktorý nebol spracovaný v predchádzajúcej sérii, ani vo filmoch).

Od kedy som sa dozvedel, že bude pokračovanie, tak som sa na to veľmi tešil. Žiaľ je to sklamanie už od začiatku. Nie len že došlo k zmene grafického štýlu (to by som nebol až tak sklamaný), ale boli vymenené aj hlasy hlavných postáv. To je je pre mňa výraznejšie sklamanie. Pôvodné hlasy boli veľmi dobré. Na nové hlasy si budem musieť zvykať (a nezdajú sa mi až také vhodné ako boli pôvodné).

Ak na konci bola upútavka na druhú epizódu, tak je to moje tretie sklamanie. Podľa názvu epizódy by to mal byť príbeh (z prvej knihy), ktorý už bol spracovaný aj v prvej sérii (bol aj rozdelený na dve časti). Stále je tu ale možnosť, že príbeh nám rozpovie Shizu (člen druhej skupiny príbehov). A keď sme už pri iných postavách, to je to na čo sa najviac teším. Na obrázku ku tejto sérii (na viacerých stránkach) sú členovia všetkých troch skupín a to vrátane Ti. Takže je tu pravdepodobnosť viacerých typov príbehov. Aj keď stále je málo pravdepodobné, že príbeh, ktorý je chronologicky pred príbehom Kolosea, sa svojej animovanej verzie nedočká a spolu s ním ani zopár naozaj zaujímavých príbehov.

P. S. Pre tých, ktorí by náhodou nevedeli nič o prvej sérii, alebo o knihách je tu malý úvod:

Seriál zobrazuje (prevažne) príbehy putovania Kino a jej motorky (sú tu ale aj iné postavy, ktorých príbehy sa niekedy prelínajú, niekedy dopĺňajú). Kino putuje z mesta do mesta. Každé mesto je samostatný štát so samostatnými pravidlami. Napríklad (prvý príbeh prvej knihy) hovorí o krajine, kde majú ľudia telepatické schopnosti. Niektoré krajiny sú technologicky vyspelé, iné zase nie. Príbehy nezriedka prinášaju zamyslenie, alebo úvahu, ako by svet mohol vyzerať, keby bolo to, alebo hento (napríklad tie telepatické schopnosti; alebo ak by o všetkom hlasovala väčšina a iný názor by sa prísne trestal (tiež prvá kniha)).

Späť na zoznam

Iné anime stránky:

Xagnam banner (small)

AnimeXPO banner (small)

Anime-Team RIP 2013

manga.sk RIP 2013




 © 2007-2008 Julo, powered by ATRIP