http://anime.atrip.sk/   http://www.atrip.sk/
Mayoiga (obrázok, 185 kB)
(7:17 19. júna 2016)

Tento seriál je naozaj dosť netradičný. Dej začína, v autobuse. Jeho posádku tvoria ľudia, ktorý sa skončili skoncovať so svojim starým životom. Našťastie nejde o hromadnú samovraždu, ale len o „presídlenie“ do dediny zvanej Nanaki. Je to stratená dedina, ktorá nie je na žiadnej mape. (Keď sa čudujete, ako je možné, že dedina nie je na žiadnej mape, môžem len povedať, že j na to dobrý dôvod, ale ten teraz neprezradím. Dá sa však vytušiť už asi v tretej epizóde.)

Na začiatku samozrejme musí byť predstavovanie postáv. Keďže táto cesta bola organizovaná cez internet, účastníci sa predstavujú svojimi internetovými menami. Niektorí povedia aj dôvod pre svoj útek (resp. snahu prerobiť ich život), iní zase nie. Pravda je ale taká, že väčšina účastníkov tohto zájazdu je naozaj pochybná (a často aj tí, ktorí sa zdajú byť na prvý pohľad normálni). Aby som zas neprezradil priveľa, poviem len toľko, že je tu napríklad militaristický otaku, ale aj dievčina, ktorá by každého (aj za najmenší detail) chcela popraviť. Podobne je na tom aj neznáma dedina Nanaki. Po chvíľke sa začnú lesom ozývať záhadné zvuky. Najprv ich pripisujú medveďom, ale čoskoro sa ukáže, že tieto zvuky nerobí medveď, ba ani len iné bežné lesné tvory.

Príbeh je naozaj netradičný. Nedá sa povedať, že by to bola učebnica psychológie, ale ako sprievodný materiál ku štúdiu by sa mohla používať. Postavy majú naozaj rôzne charaktery, každý si nesie vlastnú traumu, ktorá tu doslova ožíva. Divák sa postupne dozvedá, aké boli skutočné dôvody na útek pred realitou. Aktuálny dej je doplnený o spomienky postáv na ich minulosť. Pomaly v každej epizóde sa dej otočí iným smerom (ukážu nové detaily z reality dediny Nanaki, alebo z konania postáv). Celkovo je to dosť prepletené a zamotané a doslova tu platí „všetko je ináč ako to vyzerá“.

Dej je naozaj celkom originálny a jeho spracovanie dobré. Animácia je normálna na dnešnú dobu a hudba primeraná, nevyniká nejako výrazne. Body ani niet za čo veľmi strhávať, aj keď medzičasom to miestami vyzeralo, že sú na to dôvody. (Napríklad za nelogickosť; ako to, že tam je betónový most, cesty a iné veci, ak je to dedina, ktorá nie je na žiadnej mape; hoci to nikdy nebolo vysvetlené priamo, celkové vysvetlenie podstaty dediny Nanaki to celkom dostatočne zdôvodňuje na to, aby som za to nestrhol body.)

Súčet bodov

  • + 1 bod za nápad na príbeh,
  • + 1 bod za spracovanie príbehu (zaujímavosť, nečakané zvraty),
  • 0 bodov za animáciu a hudobné ozvučenie,

Celkovo + 2 body. Je to celkom zaujímavé pozeranie, pre ľudí, ktorým nevadí prehnané správanie postáv, absencia krvi a konfrontácia s traumatickými situáciami.

Späť na zoznam

Iné anime stránky:

Xagnam banner (small)

AnimeXPO banner (small)

Anime-Team RIP 2013

manga.sk RIP 2013




 © 2007-2008 Julo, powered by ATRIP