http://anime.atrip.sk/   http://www.atrip.sk/
Onegai Twins (obrázok, 240 kB)
(21:24 22. novembra 2009)

Onegai Twins je voľným pokračovaním seriálu Onegai Teacher. Príbehy sú síce nezávislé, ale majú aj spoločné veci. Reálne spoločné sú však len miesto a tri postavy (teda len tri postavy v príbehu zohrajú nejakú tú úlohu). Práve pre tie postavy odporúčam pozrieť prvú epizódu z Onegai Teacher (teda myslím si, že to by aj mohlo stačiť, keďže až na jednu vec sa zvyšok dá domyslieť aj z tejto jednej epizódy). Zvyšné spoločné postavy sa väčšinou objavujú len ako bonus (väčšina z nich až v poslednej a/alebo bonusovej epizóde). Na to, aby ste chápali všetky súvislosti detaily je potrebné poznať obsah Onegai Teacher, ale nemyslím si, že by to bolo natoľko dôležité aby divákovi, ktorý to nevidel niečo ušlo (maximálne nebude rozumieť niektorým narážkam hlavne v OVA).

Začiatok príbehu je celkom zaujímavý. Na základe jednej fotky traja adolescenti utečú/odídu od adoptívnej rodiny a vyberú sa na miesto ktoré videli v správach a je to miesto z fotky o ktorej si myslia, že sú tam odfotení so súrodencom – dvojčaťom. Problém je však v tom, že na fotke je len jeden chlapec a jedno dievča, ale na miesto určenia dorazia až dve dievčatá. Jedna z nich by teda mala byť sestra a druhá nie. Otázka znie, ktorá z dievčat je sestra a prečo majú obe túto fotku. Samozrejme, že sú chudobný a DNA testy neprichádzajú do úvahy, aby vyriešili tento problém. Jenu poznámku si však neodpustím. Keby uvažovali od počiatku rozumne, pozreli by si dátumy narodenia. A aj keby náhodou z nich nebolo možné nič určiť stačilo sa zamyslieť nad tým, odkiaľ sa fotka robila a boli by hneď bližšie k výsledku...

Paradoxom je, že pri prvom pozeraní Onegai Twins sa mi veľmi nepáčilo (považoval som to len za slabý pokus v pokračovaní príbehu Onegai Teacher), ale pri druhom pozeraní sa situácia obrátila a Onegai Twins si výrazne vylepšil svoju pozíciu v hodnotení (vysoko predbehol Onegai Teacher). Rovnako ako predchodca, aj tento príbeh má 12 častí a jednu bonusovú, ktorá je rovnako len zbytočný prídavok, ktorý len kazí celý zážitok z príbehu. Opäť je to len „ľahká zábava“ (aj keď nie podľa môjho vkusu), kde sa nové postavy stretnú s celou skupinou starých postáv.

Keď som pri Onegai Teacher napísal, že niekedy nie je vhodné pozerať to, na čo má človek dobre spomienky. V tomto prípade je to presne naopak. Som veľmi rád, že som si tento príbeh pozrel ešte raz. Možno je to aj preto, lebo spomienky na neho neboli veľmi dobré, alebo som možno len zostarol a vidím veci, ktoré som niekedy nevidel. Bodovanie bude v tomto prípade dosť zložité. Hudba je v princípe veľmi podobná. Jediný rozdiel je v tom, že sa mi záverečná zvučka v tomto anime podstatne viacej páčila ako predchádzajúca záverečná zvučka. V úvodných zvučkách je rozdiel výrazne menší a opačný. Teda za hudbu (pesničky) udelím rovnako jeden bod. Štýl animácie je zhodný a teda opäť bez bodov. Čo sa však príbehu týka tu už udelím jeden bod. A to aj za nápad, ktorý našťastie nebol dobabraný spracovaním. Aj keď aj tu sa vyskytujú rôzne scény, ale podstatne viacej zasadnú do deja a nepôsobia až tak rušivo a zbytočne (možno aj preto, že som nemal pocit, že boli až tak násilne vytvárané ako to bolo v prípade Onegai Teacher).

Súčet bodov

  • + 1 body za pesničky,
  • 0 bodov za animáciu,
  • + 1 bod za príbeh.

Celkovo + 2 body.

(Odporúčanie na záver:) Keby toto anime bolo samostatné určite by som ho s čistým svedomím odporučil na pozerania viacerým ľuďom. Keďže je však prepojené na Onegai Teacher a to do takej miery, že je potrebné poznať detaily je pre mňa ťažké povedať, ako by ho vnímal človek, ktorý Onegai Teacher nikdy nevidel a ako by na neho pôsobili niektoré postavy. Aby z toho nebol zhrozený musel by si aspoň prečítať kto je Mizuho, Kei a Marie.

(18:42 19. januára 2010)

Ku seriálu Onegai Twins existujú 3 bonusové CD dramatizácie a voľné pokračovanie Onegai Friends. Ku samotným CD dramatizáciam sa mi dosť ťažko vyjadruje. Prvé CD obsahuje bonusové scény ku anime (s presným oznamom, kedy sa daný dej odohráva). Pri ďalších dvoch CD už tieto informácie nie sú a s postupom času sa len vzdiaľujú (až na výnimky) od samotného seriálu. Postupne pribúdali aj hlavné postavy z Onegai Teacher, ale ich príchod vôbec nebol na osoh, len to zhoršovali. Minimálne v niektorých prípadoch som rád, že som nerozumel úplne všetkému, lebo by mi možno prišlo ešte viacej zle ako mi bolo z toho, čo som rozumel. Dej seriálu doplňuje len zopár málo častí (4 až 5). Teraz myslím teraz také doplnenia, ktoré by mohli byť považované za scény, ktoré sa vo finálnom zostrihu nedostali do samotného anime a prinášajú aj niečo nové zaujímavé k samotnému príbehu. Len 2 časti (z 30+3) sú také, ktoré naozaj stálo za to vypočuť si. Keby neboli tieto časti, tak by som ľutoval, že som to vôbec počúval. Drvivá väčšina bola len zbytočné a trápne „ecchi“, ktoré sa postupne menilo pomaly až na porno. Z toho aj jednoznačne vyplýva moje záverečné hodnotenie: „hromada hnoja s dvoma čerešničkami“.

(19:11 19. januára 2010)

Úplne iná kapusta je však nový príbeh (voľné pokračovanie) pod názvom Onegai Friends. O príprave nového anime s názvom Onegai Friends som počul (presnejšie povedané čítal na jednom fóre) už v čase, keď som prvý krát dokončil pozeranie seriálu Onegai Twins. Informácie však neboli presné a takéto anime sa nikdy neobjavilo. Až výrazne neskôr (dokonca o dosť neskôr ako som opätovne pozrel Onegai Twins) som viac‑menej len náhodou dozvedel, že Onegai Friends predsa len existuje, no nie je to anime, ale „len“ CD dramatizácia. Príbeh sa odohráva asi rok po skončení televízneho seriálu. Hlavnými postavami tento krát nie sú naše „tri dvojičky“, ale kamarátky dievčat z ich triedy. Tento príbeh je naozaj dobrý a určite stojí za vypočutie. Dá sa povedať, že v tomto príbehu je ešte dodatočne ďalšie uzatvorenie príbehu našich „troch dvojičiek“, ale to je už len ako čerešnička na torte. Aj z tohto dôvodu sú potrebné znalosti seriálu aby to človeku všetko zapadlo do veľkej mozaiky príbehov. Samotný príbeh má podobnú kvalitu ako hlavný príbeh televízneho seriálu. Ale podobne ako seriál má aj úplne zbytočné scény. Musím však povedať, že som naozaj rád, že som si tých 50 minút tohto nového príbehu vypočul.

Odkazy z iných titulov: Onegai Teacher, Ano natsu de matteru

Späť na zoznam

Iné anime stránky:

Xagnam banner (small)

AnimeXPO banner (small)

Anime-Team RIP 2013

manga.sk RIP 2013




 © 2007-2008 Julo, powered by ATRIP