http://anime.atrip.sk/   http://www.atrip.sk/
Orange (obrázok, 202 kB)
(21:40 17. júla 2016)

Príbeh začína 10 rokov po hlavnej dejovej línii. Skupina hlavných hrdinov otvára časovú schránku, ktorú zakopali pred 10 rokmi. Po zvučke už príbeh pokračuje v minulosti. Hlavná hrdinka Naho dostane list, ktorého odosielateľom je Naho. List odoslala ona sama, resp. jej budúce ja. Je to jediný nevysvetlený jav, keďže list prišiel z budúcnosti. V liste píše Naho z budúcnosti o udalostiach čo sa stanu a tom, čo ľutuje. Chce napraviť svoje chyby, tak ich poslala do minulosti, aby ich Naho z minulosti neopakovala. Ale kto by veril niečomu takému. Obzvlášť deti v puberte si nenechajú povedať a to dokonca ani od seba samého z budúcnosti.

Aj keď je toto možno najlepší seriál sezóny, je ťažké k nemu niečo napísať. (Samozrejme keď hovorím najlepší, myslím tým vo svojej kategórii, teda dramatický seriál.) K samotnému deju sa veľa nechcem rozpisovať. Poviem len toľko, že príbeh je naozaj zaujímavý. Samozrejme, že je tu veľa príbehov o školopovinnej mládeži a z tohto pohľadu seriál možno nie je až taký výnimočný. Na rozdiel od iných príbehov je tento ale podaný dosť verne. Samozrejme je tu ten nevysvetliteľný list z budúcnosti, ale okrem tohto aspektu je všetko ako zo života. Žiadne prehnané komediálne prvky, žiadne iné neuveriteľné udalosti, ba ani neuveriteľné charaktery postáv. Jediná vec (samozrejme okrem spomínaného listu), ktorá sa mi zdala byť neuveriteľná bolo to, ako skupinka hlavných postáv medzi seba rýchlo a bez problémov prijala nového spolužiaka.

Spracovanie seriálu je ďalšia vec, ktorú musím pochváliť. Samozrejme dá sa veľa vecí vyčítať. Sú ľudia, ktorý Naho nadávajú za to, že si celý list neprečítala naraz (už v prvej epizóde) a nevie všetko. Na tento aspekt sa však je potrebné pozerať aj zo stránky príbehu/scenára. Nie je možné povedať všetko. Bolo by to ako keby Agatha Christie rovno na prvej strane napísala meno vraha a jeho motív. Oplatilo by sa potom ešte jej detektívky čítať? (Možno ani autor sám na začiatku nevedel čo všetko sa v príbehu objaví, ako dlho bude pokračovať, či zaujme čitateľov a aké trvanie mu dovolí vydavateľ.) Seriál vytvára naozaj silnú atmosféru a diváka úplne vnáša do deja. Ja osobne som s týmto seriálom nadmieru spokojný a teším sa, že je tu opäť (po dlhšom čase) silný príbeh. Dúfam len, že to neskončí tak, ako skoro vždy keď nejaký seriál vynachválim (jeho prudkým zhoršením).

Späť na zoznam

Iné anime stránky:

Xagnam banner (small)

AnimeXPO banner (small)

Anime-Team RIP 2013

manga.sk RIP 2013




 © 2007-2008 Julo, powered by ATRIP