http://anime.atrip.sk/   http://www.atrip.sk/
Planetarian (obrázok, 156 kB)
(7:26 13. augusta 2016)

Planetarian ~chiisana hoshi no yume~ je trochu krátky seriál na základe hry známeho štúdia Key. Dej sa odohráva v post‑apokalyptickom svete, v opustenom meste. Jedného dňa príde hlavný hrdina (povolaním zberač odpadkov) do planetária na streche nákupného strediska. Na jeho veľké prekvapenie v planetáriu je sprievodkyňa, ktorá mu chce ukázať ich program. Sprievodkyňa s indiánskym menom „Snívajúca o hviezdach“ (voľný preklad jej japonského mena) je robot, ktorý v meste ostal a čaká na návrat zákazníkov a jej kolegov. Yumemi plánuje stále nové predstavenie, hoci žiadni ľudia nechodia. Keďže nemá ani odozvu z obchodu s kvetmi, zostrojí sama kyticu z nájdeného elektroodpadu. Nakoniec preto presvedčí nášho hrdinu, aby išiel na premietanie, no...

V tomto bode by som asi už mal skončiť, lebo prezradím naozaj celý dej. Vzhľadom na to, že seriál má len 5 epizód (a aj to kratších ako je štandardných 22 minút), jeho rozsah je naozaj malý (aj po dejovej stránke). Je to jednoducho len taká malá poviedka. Hru som nehral, takže to nemôžem porovnávať. Samotné anime je skôr pochmúrne (a nie len pre post‑apokalyptický svet, ale aj pre pesimizmus hlavného hrdinu a to, že prakticky celý čas vonku prší).

Toto anime je ťažké zhodnotiť. Kresba je dobrá (ale ktoré anime už v dnešnej dobe nemá dobrú kresbu?) a príbeh je dosť netypický. Nedá sa povedať, že by som tento seriál mohol odporučiť, ale zase nie je ani úplne na zahodenie. Keby som sa mal znovu rozhodnúť, že či mám seriál pozrieť, alebo nie, asi by som to nepozeral. Nie však preto, že je seriál zlý, ale preto, že momentálne mám naozaj veľa práce (veď aj tento seriál som dopozeral s dobrým oneskorením). Keby mal tento seriál normálny rozsah (12 epizód), určite by som ho však nedopozeral. Plynutie deja je dosť pomalé (a to aj napriek krátkemu rozsahu). Navyše seriál ani nepriniesol ani nič nové, alebo výnimočné; jednoducho žiaden reálny dôvod, pre ktorý by som ho mohol odporučiť.

Späť na zoznam

Iné anime stránky:

Xagnam banner (small)

AnimeXPO banner (small)

Anime-Team RIP 2013

manga.sk RIP 2013




 © 2007-2008 Julo, powered by ATRIP