http://anime.atrip.sk/   http://www.atrip.sk/
Rewrite (obrázok, 196 kB)
(7:03 17. júla 2016)

Dej seriálu začína monológom hlavného hrdinu (a na pozadí sú zobrazené zábery zo vzniku Zeme a vývoja života na Zemi). Nasleduje prechádzka po zničenom meste. Tu v parku stretáva aj jednu z najzáhadnejších postáv príbehu. Tá na veľké prekvapenie zabije hlavného hrdinu. Našťastie to bol len sen (alebo to nebol len normálny sen?). (Ďalší dej už popisovať nebudem. Nie že by nebolo o čom písať, ale nemá to zmysel a skôr by to bolo len na škodu, pokazilo by to zážitok z pozerania.)

Po prvej epizóde som si myslel, že je to nejaká alternácia na Kanon. Mysteriózny seriál o hlavnom hrdinovi, niekoľkých dievčatách a problémoch, ktoré nie sú práve pozemské. Medzi významnejšie rozdiely patrilo to, že problémy má hlavný hrdina (nie dievčatá, ako je to v seriáli Kanon) a nadprirodzené javy sa objavujú v priamej podobe (až v takej priamej, že hlavný hrdina musí doslova bojovať o vlastný život). Druhá epizóda priniesla veľké sklamanie. Aj napriek dobrému začiatku z prvej epizódy, druhá epizóda prezradila, že hlavný hrdina je len bežný neschopák, ktorého hlavným cieľom je hárem a pohrať sa s prednosťami dievčat. Nadprirodzené javy tu z mystickej roviny prechádzajú skôr do komediálnej. Dej druhej časti je prakticky na nerozoznanie od bežných trápnych háremoviek (no dobre, možno až na tie nevysvetlené/nadprirodzené javy). Tretia epizóda našťastie moju mienku vylepšila. Je však potrebné počkať až do konca epizódy, keď sa opäť vráti zaujímavejší dej. Tak sa dozvieme, že seriál nebude len o trápnom hlavnom hrdinovi a jeho malom háreme.

Podvedome spojenie na seriál Kanon možno pomohla vytvoriť aj kresba, animácia, alebo dizajn postáv. To som si uvedomil ale až pri druhom pozeraní začiatku seriálu. Tu podobne ako pri Kanon (prvá verzia z roku 2002) platí, že niektoré veci z prvej epizódu začnú dávať zmysel až neskôr (keď človek videl ďalšie epizódy). Podobnosť však zjavne nie je náhodná, keď oba seriály majú rovnakého tvorcu, čo som zistil až dnes, keď som si to prečítal. (Ja sa snažím pristupovať ku seriálom vždy ako k novým, bez ohľadu na to, kto ich vytvoril. Už pár krát som pre dobrého tvorcu čakal veľa a potom som bol sklamaný. Príkladom je aj seriál rovnakého tvorcu Little Busters, ktorý som pre sklamanie z prvých časti ani nebol schopný pozerať.) Táto sezóna je ale výnimočná, keďže od rovnakého tvorcu tu máme aj druhá seriál, ktorý ale ani nemá zmysel komentovať na začiatku sezóny, keďže má len 5 častí.

Ale späť k téme. Od seriálu mám zatiaľ veľké očakávania, nie len pre jeho tvorcu, ale aj pre príbehové roviny, ktoré boli naznačené. Som zvedavý na vysvetlenia nadprirodzených javov. Jediné sklamanie je hlavný hrdina. Takého biedneho hlavného hrdinu som v seriáloch tohto tvorcu ešte nevidel (maximálne tak sekundárna mužská postava bola takto trápna). Takže odporúčanie pozerať tento seriál je zatiaľ jasné (aj keď možno trochu rozpačité).

Späť na zoznam

Iné anime stránky:

Xagnam banner (small)

AnimeXPO banner (small)

Anime-Team RIP 2013

manga.sk RIP 2013




 © 2007-2008 Julo, powered by ATRIP