http://anime.atrip.sk/   http://www.atrip.sk/
Yattokame Tanteidan (obrázok, 156 kB)
(17:35 9. októbra 2007)

V čase, keď vyšlo toto dielko, ani som nevedel, že či ide vôbec o anime, pretože ani anidb neuvádzalo toto dielo medzi anime. Ale povedal som si, že detektívka je už v názve, tak to skúsim. Prvé dojmy sú však dosť zmiešané. Detektívne „združenie“ babičiek. Už tá zvučka je dosť čudná. Naša hlavná babička Matsuo Namikawa má už 74 rokov a vlastní malý obchodík. Asi by bolo dosť nudné, keby všetko robili len babičky. Okrem policajtov, ktorý tu samozrejme musia byť, je tu ešte aj skupina detí (vekom okolo 12 rokov).

Popis ku tomuto anime sa mi písal naozaj ťažko. Niekoľko krát som zmazal už napísané komentáre. Isté je len toľko, že takúto detektívku som ešte nevidel. Zatiaľ mi to najviac pripomína slečnu Marplovú, len s tým rozdielom, že tam je ona, tá čo všetko rieši s úplnou samozrejmosťou všetko sama. Tu je to úplne ináč. Každá skupinka rieši, alebo lepšie povedané, zisťuje a vyhodnocuje informácie svojím spôsobom. Navzájom tieto informácie prechádzajú medzi skupinami a tak to vytvára dosť zaujímavú zmes. Isté je však toľko, že netradičná kombinácia postáv v tomto anime je spravená dobre a pútavo bez toho, aby sa tu objavovali čudáci a iné „živly“ ako to začína byť bežné v novodobých „dielach“. Určite si pozriem druhú časť aby som sa dozvedel riešenie prvého prípadu.

A teraz ku technickej stránke. Animácia je z tých jednoduchších (tak trochu mi pripomenula Houhokekyo Tonari no Yamada-kun aj keď nie je až tak veľmi podobná). Okrem dosť nezvyčajného vizuálneho spracovanie je aj zvučka a celé hudobne spravovanie dosť zvláštne. Ťažko sa mi to popisuje, takže asi si to musí pozrieť každý sám.

Späť na zoznam

Iné anime stránky:

Xagnam banner (small)

AnimeXPO banner (small)

Anime-Team RIP 2013

manga.sk RIP 2013




 © 2007-2008 Julo, powered by ATRIP