http://anime.atrip.sk/   http://www.atrip.sk/
Shugo Chara!
(16:10 6. októbra 2007)

Toto dielko vychádza zo shoujo magy a teda dá sa tu čakať zameranie na dievčatá. Lenže nie všetko čo bolo pôvodne zamýšľané pre dievčatá aj skončilo ako dievčenské. Je už pár prípadov, keď sa takéto diela stali všeobecne obľúbenými. V tomto prípade však nechcem prorokovať čo bude. Isté je len toľko, že ak to človek berie z nadhľadu všetky tie klišé bežné pre 'henshin shoujo anime' (henshin = premena) tak sa na tomto anime môže dobre pobaviť.

Nakoľko ide o anime pre dievčatá je možné čakať charakterovo lepšie prepracované dielko ako je to bežné v chlapčenských bojových/športových anime. Dúfam, že ma môj pocit v tomto prípade neklame a okrem zábavy (človek, čo toho toľko videl ako ja, sa už na niektorých klišé situáciách/scénach môže len zabávať) bude v tomto diele aj obstojný príbeh. Aj keď asi na vrchol shoujo anime žánru asi nedosiahne. Tam sa už na dlhé roky usídlilo iné dielko (teda minimálne v mojom osobnom rebríčku).

Po animačnej stránke je to celkom normálne, ale logické chyby si asi veľmi nikto neuvedomil a tak napríklad niektoré vzory na oblečení idú inač ako je samotné oblečenie a preventívne sa ani nehýbu s pohybom oblečenia.

Zaujímavé však môže byť toto dielo po dejovej stránke. Po zhliadnutí celej prvej epizódy už viem, alebo presnejšie povedané tuším, akým spôsobom sa bude dej vyvíjať. Jeho zmysel/pointu som vedel už po prečítaní informácii o čom toto anime má byť. Do istej miery pôjde o klasické 'henshin shoujo anime' (rozumej premeny, súboje o záchranu niečoho podobne ako je to napríklad v prípade Tokyo Mew Mew) a na pozadí sa bude odohrávať príbeh o hľadaní samého seba. Svojho vlastného ja. Prekonávaní hanblivosti. Samozrejme ako to v prípade shoujo anime už raz je, určite nebude chýbať ani romantika.

O inteligenčnej úrovni a vekovom určení sa snáď veľmi vyjadrovať nemusím. Ale ak by to náhodou ešte nebolo jasné, ide o anime pre menšie dievčatá a z toho aj vyplýva forma podania.

Späť na zoznam

Iné anime stránky:

Xagnam banner (small)

AnimeXPO banner (small)

Anime-Team RIP 2013

manga.sk RIP 2013




 © 2007-2008 Julo, powered by ATRIP